weboldal felújítás burok alatt

Weboldal felújítás – hogyan kezdjünk hozzá

Lásuk csak hogyan is érdemes ezt elkezdeni….

Amikor sorra vettük, hogy érdemes-e a weboldal felújítás folyamatába belekezdeni akkor kétféle eredményre juthatunk. Vagy érdemes a felújításon dolgozni és weboldalunknak korszerűbb keretet adni, ezáltal bevételt növelni, vagy pediglen az oldalunk felújításán eleve nem kell törnünk a fejünket, hiszen az minden szempontnak megfelel és hozza a várható eredményeket. Ha ez utóbbi megállapításra jutsz a weboldaladdal kapcsolatban akkor ajánlom neked, gondold át még egyszer, hiszen mindig van hova fejlődni. Csak a befektetett munka-haszon arány az érdekes kérdés. Erről és a konverzió javításról egy későbbi cikkben tervezünk szólni :), szóval jer vissza később is ha ez érdekel.

Addig is nézzünk néhány olyan fontos kérdést amire érdemes figyelni mikor megfordul a fejedben a weboldalad felújításának kérdése.

Mérlegelése a mostani helyzetednek

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy milyen okok és érvek szólhatnak a weboldalad felújítása mellet. Ha és amennyiben arra jutottál, hogy weboldalad felújítása időszerű akkor a következőket kell mérlegelned:

 • Mi a mostani weboldal üzleti célja (van neki)?
 • Milyen a mostani oldal grafikai kialakítása?
 • Van-e egységes arculat mely igazodik a céged arculatához?
 • Mit gondolsz az oldaladról?
 • Mikorra érdemes ütemezned az oldal elkészülését?
 • Mennyi időt szánsz a teljes weboldal felújításra?
 • A teljes weboldalt fel szeretnéd újítani vagy csak részben kell vele foglalkozni?
 • Milyen célokat érdemes kitűznöd a weboldal felújítása során?
 • Milyen feladatokon keresztül vezet az út a felújított weboldalhoz?

Ezen kérdésekre szakértő nélkül lehet válaszolni sem tudsz, de ez természetesen nem is gond. Sőt nem is írtuk le az összes létező kérdést ami a tervezési folyamat igencsak fontos része.

Tervezd meg a folyamatot

Ha nekem kéne megterveznem a mostani weboldalam felújítását akkor a következő “tervet” állítanám fel magamnak és lépésről lépésre követném is. Természetesen hagyni kell benne annyi rugalmasságot, hogy az élet által hozott jó és néha rossz dolgokat mindenképp befogadhassa a terv, és rugalmasan változtathassunk rajta.

Weboldal felújítási tervezet:

 1. A mostani weboldalad teljes felmérése (ha nem értesz hozzá kérd szakember véleményét)
 2. A weboldalad minden hibájának teljes összeírása
 3. A jelenlegi weboldalad tartalmi szerkezetének felírása és feltérképezése
 4. Az új weboldalad megtervezéséhez megfelelő csapat keresése (erről a következő cikkben olvashatsz)
 5. A csapat kiválasztása után a feladatok listájának összeállítása
 6. A projekt menedzsered segíthet neked, a csapat jót akar az ügyfélnek, de ha nem értesz hozzá nem árthat egy szakértő melléd sem.
 7. Írj listát arról, hogy a weboldal felújítása után mire kell figyelned. Erről is írunk egy pár cikket még 🙂

weboldal fejlesztési kódrészlet

Összegzés

A weboldalad felújítása sok munkát igényelhet (minél elavultabb annál inkább igaz ez) és még több körültekintést. A következő cikkeinkben szót ejtünk arról, hogy mire érdemes oda figyelni a weboldal felújítási folyamatban, milyen szempontok szerint érdemes weboldal felújításhoz csapatot választani, és ha szükséges érzed biztosítunk szakértőt melléd, aki segít a folyamat kontrolálásában.

Következő cikkünkben megpróbálunk hatékony támpontokat adni ahhoz, hogyan s miként érdemes csapatot választani aki a weboldalfelújítást elvégzi, és szakszerűen meg is tudja valósítani.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .