gyors-weboldal

Villámgyors weboldal készítés, szereti a Google (is)!

A Google keresőben előbbre kerülnek a gyorsabb weboldalak, s bár nem ez a legfőbb szempont amikor a kereső rangsorol, de kis mértékben ez is hozzájárul. Sokkal fontosabb azonban, hogy igazolhatóan a felhasználók a gyors és mobilra optimalizált weboldalakat szeretik jobban.

Miért fontos a gyors weboldal?

A gyorsaság ma már azért is szempont, mert a mobilnet elterjedésének köszönhetően a célközönség közel 20% -a mobilnetről éri el amit keres, ezért a kis adatmennyiség, és a gyors weboldal egyre inkább alapvető fontosságúvá válik.

Ezt a Google is felismerte ezért készített egy eszközt amivel megmérhető a weboldalak sebessége, és ezt ő is felhasználja a weboldalak rangsorolása során. Az eszköz itt érhető el: Google Page Speed Insights Vannak független sebesség vizsgáló rendszerek is, melyek közül a legnépszerűbb – és ezt szeretjük mi is használni, mert jobb javaslatokat ad a javításokra – a GtMetriX ami itt érhető el.

A gyors weboldal készítés tehát azért fontos, mert a Google jobban rangsorol valamint a felhasználók jobban szeretik a weboldalad, ha az gyors, és nem tölt le felesleges adatokat.

Hogyan érhető el, hogy a weboldalad gyors legyen?

A weboldal sebességét néhány nagyobb tényező csoport befolyásolja, úgy mint szerver környezet, kód minőség, letöltésre szánt adat mennyisége. Ezeket a technikai csoportokat kell úgy optimalizálni, hogy minél gyorsabban minél jobban működve szolgálják ki a kéréseket. Ezeket a csoportokat, szempontokat vegyük most sorra, hogyan lehet optimalizálni a rendszert és a szoftvert annak érdekében, hogy gyors weboldal legyen a végeredmény.

Szerver környezet optimalizálása

Ha megfelelő tárhelyszolgáltatót választasz akkor a leggyakoribb “hiba”, a Keep-alive funkció bekapcsolásának hiánya. A keep-alive funkciót a legtöbb szolgáltató bekapcsolja, ha más nem külön kérésre. Ezáltal a szerverkörnyezet az esetek többségében megfelelő a sebesség optimalizáláshoz. A kess rendszerek (cache) bekapcsolt állapotban szoktak lenni, tehát a szoftver kihasználhatja ezek előnyeit.

Szoftver környezet optimalizálása

Akár nyílt forrású rendszer (WordPress, Drupal, Joomla stb.) akár egyedi fejlesztésű rendszert veszünk alapul, a legfontosabb szempont a kód optimalizálása mellet a kess (cache) kihasználása. A nyílt forrású rendszerek esetében ezeket kihasználhatjuk ingyenes vagy fizetős pluginek segítségével, míg a saját fejlesztésű rendszerek esetében a weboldal készítés közben kell erre nagy hangsúlyt fektetni.

Mit tegyek ha lassú a weboldalam?

Természetesen tőled mint vállalkozótól nem várható el, hogy a weboldalad sebességét te magad optimalizáld, ezért ha azt tapasztalod, hogy a weboldalad lassú, elsőként fordulj a weboldalad fejlesztőjéhez. Ha azonban független szakértői véleményt szeretnél keress fel minket, megvizsgáljuk a weboldalad sebességét és megnézzük hol és miként lehet ezt fejleszteni.

Milyen az általunk készített weboldal vagy webáruház sebesség indexe?

Tesztelheted te magad, de az általunk minimális irányelv, a GtMetriX-en legalább 80%-os sebesség index. Ami már egész jónak mondható. 90% feletti pedig kiválló, 95% felett pedig már csak extra munkával lehet elérni egy weboldal vagy webáruház gyorsaságát.

Referenciák amelyekre kimondottan büszkék vagyunk

http://allvanybazis.hu/

https://webstartconsulting.hu

http://jungheinrich-profishop.hu/ (Februárban indul)

http://ppcshop.hu/

http://followed.eu/

Referenciák amelyekre büszkék vagyunk, de…

…a tárhelyszolgáltató rugalmatlan és a keep-alive funkciót nem hajlandó bekapcsolni. Ezért például ezt a tárhelyszolgáltatót senkinek sem javasoljuk!

http://dunapataj.hu/

Ha tettszett amit olvastál, vagy kérdésed van szólj hozzá, illetve keress minket bátran bármiben szívesen segítünk.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .