Miért érdemes on-line tanácsadást / tanácsadót keresni?

On-line vállalkozások általában nem rendelkeznek azzal a szakmai tapasztalattal, és háttérrel, mely a sikeres és gyors vállalkozás indításhoz elengedhetetlen. Elkerülendő a leggyakoribb buktatókat, előnyös olyan szakember – projektmenedzser – segítségét s tanácsait kérni, aki tisztában van az on-line területek jelenlegi helyzetével, buktatóival és fejlesztési lehetőségeivel. Így a tanácsadás során időt, és főként pénzt takarít meg a vállalkozás számára. A weboldal készítés, webáruház készítés vagy bármely más online szoftver fejlesztés számtalan olyan rejtett korlátot tartogat, melyeket előzetes felméréssel, tervezéssel elkerültnél.

Manapság nem csak a StartUpnak hanem minden más kis és középvállalkozásnak szüksége lehet tanácsadóra. A a kezdő vállalkozó lét többnyire igen szűkös erőforrásokból próbál meg létrehozni valami kirobbanóan jót, valami igencsak grandiózus, vagy akár kicsinyke de mindenképp igen dinamikus növekedésű dolgot. Ezt a teremtési folyamatot – mivel nem vagy mindentudó, ezt valljuk be őszintén – időnként igencsak megnehezítheti egy-egy olyan kérdés melyhez egy adott szakterületen lenne szükséges igencsak mély tudás. Ha a megfelelő pillanatban kérsz tanácsot egy tanácsadótól akkor meglehetősen jó eséllyel – sőt szinte biztos – kikerülheted a szakmai zsákutcákat és így rengetek forrást takaríthatsz meg!

Azt gondolom, hogy ha fájna a fogad akkor fogorvoshoz mennél, ha válópered lenne felkérnél egy ügyvédet akkor miért pont egy webáruház (csak hogy egyszerű példát hozzak) indítása kapcsán nem kérsz szakértői támogatást? Az okos KKV tulajdonos – vagy StartUp vállalkozó a megfelelő pillanatban kér szakmai tanácsot, és ezzel főként időt még inkább pénzt takaríthat meg magának.

startup tanácsadás

Mi a helyzet az on-line szakterületen?

A mindennapi életben – vagyis a napi rutinhoz – nem kell tanácsadót fogadni, amikor azonban jogi kérdésben kell döntést hoznod célszerű ügyvédet kérdezni, míg ha on-line kérdésben kell döntést hoznod kérdezz egy on-line tanácsadót. És vajon ki tekinthető szakértőnek? Az alábbi 2 idézet pontosan megfogalmazza talán számodra a választ:

„a tanácsadó olyan ember, aki rutinnal, figyelemmel és komoly szakmai háttérrel rendelkezik. Tudást ad. Olyan tudást is, amiről nem is tudtad, hogy szükséged lesz rá, de amikor magadtól rájönnél, már késő. A tanácsadó bátran rátapint a fájó pontokra, rávilágít a stratégiai hiányokra, és nem fél kimondani a lényeget. Gyakorlatiasabban: a tanácsadó informál, kapcsolatokkal segít, elfogulatlan szakmai véleményt fogalmaz meg, szükség esetén inspirál, irányt mutat.”

Hűvös Ágnes

„Mint ahogy nincs »általános orvosság« sem, amit minden betegségre javall az orvos (vagy ha valakinek mégis, akkor az illető vigyázzon, mert éppen át akarják verni), ugyanígy  »általános tanácsadó« sem létezik. Értékes segítséget nem attól a tanácsadótól várhatunk, aki állítólag mindenhez ért, mert az a legjobb esetben is csak »sok mindenhez konyít«, hanem attól, aki egy-egy konkrét és jól körülhatárolható szakterület szakértője.”

Szobonya Péter

Így mi csak 1 dologhoz értünk, de ahhoz igazán. Ez pedig nem más mint az on-line szakterület, legfőképpen a weboldal fejlesztési, optimalizálási és marketing feladatok, megoldások. Ebben tudunk neked tanácsot adni a kritikus pontokon! A tanácsadással elkerülhetők a buktatók, és extra költségek!

Szívesen segítünk, add meg az alábbi adatokat

Ha tetszett oszd meg másokkal is...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email