mobilra optimalizált weboldal

Összekapcsolják a mobilhálózatokat – Mobilra optimalizált weboldal előnyei

Egy friss hír, még inkább alá támasztja hogy a mobilra optimalizált weboldal igencsak időszerű lenne minden valamirevaló vállalkozás számára. Egy igen jelentős okkal több, hogy a weboldalad mobilra optimalizált legyen, hiszen nem csak az okos telefonok terjednek – egyre olcsóbban beszerezhetők – hanem a technológia is rohamosan fejlődik. A következő hírben – FN24 – olvashattuk, hogy a két legnagyobb mobil szolgáltató közösen használja a mobilinternet gyorsaságát leginkább támogató frekvenciákat. Vagyis, jobb hálózat, több okos telefon = Legyen mobilra optimalizált weboldalad! De lássuk a részleteket.

olcsóbb okos telefonokA haszonbérlet vagyis legyen gyors közös hálózat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jóváhagyta a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Magyarország Zrt. megállapodását, amelyben a szolgáltatók megegyeztek a 2014-ben sikeresen lezárult szélessávú frekvenciapályázaton megszerzett 800 MHz-es frekvenciasáv másodlagos kereskedelméről (haszonbérlet).

Vagyis a két szolgáltató a teljes ország területén közösen munkálkodhat azon, hogy nekünk földi halandóknak gyors mobilinternetünk legyen. Kivéve Budapest területét, bár ezt a kivételt nem értem, de biztosan megvolt rá az okuk. A gyorsabb és az egész országot lefedő mobilinternet, valamint az egyre jobban terjedő okos telefonok két igen jelentős okot szolgáltatnak vállalkozásoknak, hogy mobilra optimalizált weboldaluk legyen. Hiszen a szélesebb és gyorsabb lefedettség valamint az olcsó okostelefon kínálat miatt egyre inkább megfigyelhető lesz, annak használata. Így gyakorlatilag a weboldaladnak igenis ki kell tudnia szolgálni az új igényeket. És aki nem gondolkodik előre, az lemarad, és kimarad. A versenytársak bizony megfognak előzni. De miért fontos a hír, tulajdonképpen.

Ugrásszerű fejlődés

Az együttműködés eredményeképpen a szolgáltatók olyan 800 MHz-es LTE-mobiltelefon-hálózatot biztosítanak előfizetőiknek, amely nagyobb kapacitással, valamint jobb technológiai adottságokkal rendelkezik, mint amelyet önállóan építenének ki.

Vagyis a közel 6 megabites mobil internet 2x annyi előfizetőnek az ország egész területén elérhetővé válik, nagyon rövid időn belül. Ez olyan mértékű ugrás amely azon túl, hogy az okos telefonok terjedését hivatott támogatni, potenciális vásárló jelölteket jelent számodra. Természetesen csak akkor ha kihasználod az ebből eredő előnyöket, és időben kezded el a weboldalad felújítani. A mobilra optimalizálást halogatni gyakorlatilag így már kicsiny hazánkban is öngyilkosság.

A két telekommunikációs cég közös közleményében kiemeli: a hálózatmegosztás révén az érintett ügyfelek kétszer nagyobb kínált sebességű mobilinternet szolgáltatást vehetnek igénybe, illetve a kevésbé ellátott területeken élők is előbb juthatnak gyors mobilinternethez.

És ebben van a lényeg. Megduplázzák vagy meg többszörözik a gyors mobilinternet elérők számát. A mobilra optimalizált weboldal előnyei között a legfontosabb amit érdemes megemlíteni, az pedig az, hogy a felhasználó kényelmesen találja meg rajta a számára fontos információkat. A mobilra optimalizált weboldal elkészítésével azonban körültekintően kell eljárni, hiszen sok olyan megoldás van mely igazából öszvér megoldás, és nem is tökéletes. A legpraktikusabb út a weboldalad mobilra optimalizálásához az, ha szakértővel megnézeted. És az elemzés végén több járható ösvény közül a számodra, és leginkább az ügyfeleid (leendő ügyfeleid) számára ideális megoldást választod. A mobilra optimalizált weboldal elkészítése már 10-12%-os mobil eszközt használó látogató felett mindenképp életszerű, és kihagyhatatlan.

Érdemes ebből kimaradni? 

 

Nem szeretnék kimaradni

Forrás

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 13 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .