“avagy a projektmenedzsment és a költséghatékonyság”

A szűkös pénzügyi források minél gazdaságosabb felhasználása elengedhetetlen a vállalkozások versenyképességének növelésében. Akár saját cég vezetőjeként, akár vállalati vagy önkormányzati alkalmazottként, a projektmenedzsment manapság kikerülhetetlen terület, ha valaki sikerek elérésére törekszik. A weboldalkészítés területén szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy az a gazdálkodó szervezet, amely nem törekszik arra, hogy fejlesztési forrásait a legmodernebb technikákat ismerő, felkészült projektmenedzser szakemberek közreműködésével használja fel, lemarad a versenyben és szemfülesebb konkurensei mellett akár tönkre is mehet.

Megengedheted ezt magadnak?

A weboldal készítés legfontosabb részlete, a költségvetés célirányos felhasználása. Sajátos jelensége a szakmának, hogy ha a projektmenedzsment jól működik egy szervezetben, akkor nem látszik. Ha nem látszik, akkor nem becsülik, sokszor nem tudják, mire jó, miért szükséges. Ha minden aránylag olajozottan megy, a fogaskerekek egymásba illenek, működik a szerkezet, akkor nem tűnik fel, hogy ezt valakinek össze kellett így rendeznie.

Nehéz észrevenni és számon tartani azokat az erőfeszítéseket, azt az időt, amit egy projektmenedzser azzal tölt, hogy

  • összeköti a projekttagokat,
  • tárgyalásokkal megegyezéseket hoz létre,
  • reális célokat és időtervezést alakít ki,
  • kiosztja a szerepeket és
  • mindenkinek a megfelelő feladatokat,
  • ellenőriz, számonkér, problémát old meg, és motiválja a résztvevőket.

A projektmenedzsment jelentősége

Szeretném megmutatni milyen haszna van a projektmenedzsmentnek egy szervezet számára. Illetve: hogyan nyilvánul meg ez a haszon a szervezet vezetőinek életében, terheik egy részének átvállalásában. Az elsődleges feladatom mint projektmanegernek, hogy egy cél felé összerendezem, összetartom az összekapcsolódó tevékenységeket és együttműködő embereket. Ezzel a szervezet vezetőit tehermentesítem. Szakértelmemmel, s a ráfordított időmmel garantálom a céloknak megfelelő megvalósulást, és a határidők pontos betartását. Ezáltal a feladatra szánt költségvetés ésszerű felhasználása maximálisan megvalósulhat.

A projektmenedzser mindenképpen hatalmas segítség, mert széleskörű és naprakész tájékozottság  birtokában alternatívákat állít fel, mérlegeli a következményeket és javaslatokat ad a vezetők felé, így ezeket nem a vezetőnek kell “összevadászni”.

Felderítés és probléma megelőzés.

Rengeteg erőforrást (időt, költséget) takarítok meg Neked azáltal, hogy folyamatosan előre gondolkodom, ismerem az összefüggéseket, felismerem a potenciális problémahelyzeteket és időben beavatkozom.

Ösztönző, lelkesítő és csapatépítő.

Egy jó projektmenedzser, a “teamtagok” motivációjának feladatát is (részben) átveszi a szervezeti vezetőktől. Figyelek arra, kit mivel lehet motiválni, kihasználom az egyéni erősségeket és hatékony együttműködést hozok létre.

A projektmenedzser tolmács.

Legendás “megnemértések” és félresiklott ügyek születnek abból, hogy az egyes szakmák résztvevői nem értik egymást, hiszen különböző nyelveket beszélnek.

Szolgáltatásunk keretében

 • Segítek meghatározni a célokat
 • Feltérképezzük a feladatokat a célokhoz igazítva
 • Megalkotjuk a teljes webfejlesztési specifikációt, így a a weboldal készítést végzőknek egyértelmű feladatokkal kell szembesülniük
 • Meghatározzuk a reális határidőket
 • Összeállítjuk a csapatot aki(k) a weboldal – vagyis az on-line szoftver – fejlesztést elvégzik
 • Javaslatokat adok döntési helyzetekben
 • Folyamatosan követem, és riportozok Önnek a projekt aktuális állásáról
 • Esetleges költség változásoknál előre meghatározható annak mértéke
 • Teljes egészében tesztelem, és hibákat felderítem a weboldal készítése közben, után (működési hibákat első sorban)

Előfordult már Önnel, hogy amiatt bosszankodott, mert csak utólag ismerte fel, hogy a költségeket kifizetve nem az jött létre amit Ön szeretett volna? Ne kövesse el ezt a hibát, még ma csapjon le a kínálkozó lehetőségre és használja ki a projektmenedzseri szolgáltatásomat, időt és főként pénzt takarítva meg ezzel!

Szívesen segítünk, add meg az alábbi adatokat

Ha tetszett oszd meg másokkal is...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email