“avagy a projektmenedzsment és a költséghatékonyság”

A szűkös pénzügyi források minél gazdaságosabb felhasználása elengedhetetlen a vállalkozások versenyképességének növelésében. Akár saját cég vezetőjeként, akár vállalati vagy önkormányzati alkalmazottként, a projektmenedzsment manapság kikerülhetetlen terület, ha valaki sikerek elérésére törekszik. A weboldalkészítés területén szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy az a gazdálkodó szervezet, amely nem törekszik arra, hogy fejlesztési forrásait a legmodernebb technikákat ismerő, felkészült projektmenedzser szakemberek közreműködésével használja fel, lemarad a versenyben és szemfülesebb konkurensei mellett akár tönkre is mehet.

Megengedheted ezt magadnak?

A weboldal készítés legfontosabb részlete, a költségvetés célirányos felhasználása. Sajátos jelensége a szakmának, hogy ha a projektmenedzsment jól működik egy szervezetben, akkor nem látszik. Ha nem látszik, akkor nem becsülik, sokszor nem tudják, mire jó, miért szükséges. Ha minden aránylag olajozottan megy, a fogaskerekek egymásba illenek, működik a szerkezet, akkor nem tűnik fel, hogy ezt valakinek össze kellett így rendeznie.

Nehéz észrevenni és számon tartani azokat az erőfeszítéseket, azt az időt, amit egy projektmenedzser azzal tölt, hogy

  • összeköti a projekttagokat,
  • tárgyalásokkal megegyezéseket hoz létre,
  • reális célokat és időtervezést alakít ki,
  • kiosztja a szerepeket és
  • mindenkinek a megfelelő feladatokat,
  • ellenőriz, számonkér, problémát old meg, és motiválja a résztvevőket.

A projektmenedzsment jelentősége

Szeretném megmutatni milyen haszna van a projektmenedzsmentnek egy szervezet számára. Illetve: hogyan nyilvánul meg ez a haszon a szervezet vezetőinek életében, terheik egy részének átvállalásában. Az elsődleges feladatom mint projektmanegernek, hogy egy cél felé összerendezem, összetartom az összekapcsolódó tevékenységeket és együttműködő embereket. Ezzel a szervezet vezetőit tehermentesítem. Szakértelmemmel, s a ráfordított időmmel garantálom a céloknak megfelelő megvalósulást, és a határidők pontos betartását. Ezáltal a feladatra szánt költségvetés ésszerű felhasználása maximálisan megvalósulhat.

A projektmenedzser mindenképpen hatalmas segítség, mert széleskörű és naprakész tájékozottság  birtokában alternatívákat állít fel, mérlegeli a következményeket és javaslatokat ad a vezetők felé, így ezeket nem a vezetőnek kell “összevadászni”.

Felderítés és probléma megelőzés.

Rengeteg erőforrást (időt, költséget) takarítok meg Neked azáltal, hogy folyamatosan előre gondolkodom, ismerem az összefüggéseket, felismerem a potenciális problémahelyzeteket és időben beavatkozom.

Ösztönző, lelkesítő és csapatépítő.

Egy jó projektmenedzser, a “teamtagok” motivációjának feladatát is (részben) átveszi a szervezeti vezetőktől. Figyelek arra, kit mivel lehet motiválni, kihasználom az egyéni erősségeket és hatékony együttműködést hozok létre.

A projektmenedzser tolmács.

Legendás “megnemértések” és félresiklott ügyek születnek abból, hogy az egyes szakmák résztvevői nem értik egymást, hiszen különböző nyelveket beszélnek.

Szolgáltatásunk keretében

 • Segítek meghatározni a célokat
 • Feltérképezzük a feladatokat a célokhoz igazítva
 • Megalkotjuk a teljes webfejlesztési specifikációt, így a a weboldal készítést végzőknek egyértelmű feladatokkal kell szembesülniük
 • Meghatározzuk a reális határidőket
 • Összeállítjuk a csapatot aki(k) a weboldal – vagyis az on-line szoftver – fejlesztést elvégzik
 • Javaslatokat adok döntési helyzetekben
 • Folyamatosan követem, és riportozok Önnek a projekt aktuális állásáról
 • Esetleges költség változásoknál előre meghatározható annak mértéke
 • Teljes egészében tesztelem, és hibákat felderítem a weboldal készítése közben, után (működési hibákat első sorban)

Előfordult már Önnel, hogy amiatt bosszankodott, mert csak utólag ismerte fel, hogy a költségeket kifizetve nem az jött létre amit Ön szeretett volna? Ne kövesse el ezt a hibát, még ma csapjon le a kínálkozó lehetőségre és használja ki a projektmenedzseri szolgáltatásomat, időt és főként pénzt takarítva meg ezzel!

Szívesen segítünk, add meg az alábbi adatokat

Ha tetszett oszd meg másokkal is...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email