ÍGY DOLGOZUNK MI

Honnan és hogyan indult a mobil alkalmazás fejlesztés ?

Weboldal készítés örökélet garanciával!

Az okostelefon a mindennapi élet részévé vált hazánkban is. Itthon több mint 3 millió ember használ nap mint nap mobil eszközt (okostelefon, tablet, iPad), az alapvető funkciókon kívül sok más hasznos, vagy akár haszontalan dologra. Mostani társadalmunkban az emberek mobil függővé váltak. A legtöbben ha várakoznak, vagy akad pár perc szabad idejük, mindjárt a mobil után kapnak. A mobil alkalmazások egyre fontosabbá váltak. A mobil alkalmazás fejlesztés pedig új kihívás elé állította a fejlesztőket, hiszen a mobil alkalmazás teljesen más megközelítést igényel mint egy asztali alkalmazás. De honnan is indult az egész?

iPhone mobil alkalmazás fejlesztés

Az Apple mobilok és tabletek operációs rendszere az iOS. Szigorúan kontrollált és minőségbiztosított alkalmazások jellemzik. Pérmium minőségű eszközök és tökéletes mobil alkalmazások találhatók meg az AppStore-ban

Android mobil alkalmazás fejlesztés

Az Android, a Google mobil operációs rendszere, mely megnyitotta mobilok területén is a nyílt forráskód használatát. Hazánkban egyik legelterjedtebb mobil platform.

Mobil szoftverfejlesztés robbanás szerű növekedése

A mobil eszközök egyfajta mini számítógépekké váltak és használatuk egyre egyszerűbb miközben egyre komplexebb feladatok elvégzésére alkalmasak. Talán ez volt a siker kulcsa, hogy az Apple 2007-ben nem telefont készített amikor iPhone első szériáját bejelentette, hanem inkább egy miniszámítógépet, amivel lehet telefonálni. Léteztek akkoriban hasonló megoldások, mint a Palm-ok, de a bonyolult használhatóságuk okán nem hozták meg az áttörő sikert. Az Apple a mobil fejlesztők kezébe adta a kulcsot az egyedi funkcionalitást biztosító mobil alkalmazás fejlesztés lehetőségével.

Mobil alkalmazásfejlesztés napjainkban

Napjainkban az okos telefonokra szánt alkalmazások egyre fontosabb szerepet töltenek be az üzleti életben. A mobil appok fejlesztése iránti igény folyamatosan növekszik, hiszen számos esetben egy ilyen alkalmazás jelentősen egyszerűsítheti az értékesítési folyamatot, hatékonyabbá teheti az ügyfél kiszolgálást vagy az üzleti életet.

Hogyan lehet az Ön vállalkozásának mobil alkalmazása?

Ha már körvonalazódik egy fejlesztési igény és felveszed velünk a kapcsolatot, mi segítünk kidolgozni, számodra legoptimálisabb mobil alkalmazást. Legyen az akár iPhone vagy Android alkalmazás. Jelenleg hazánkban a mobil app fejlesztést, a két legjelentősebb platformra (iOS, Android) végezzük. További két nagy csoportra oszthatók az egyes mobil platformok esetében az alkalmazásfejlesztés;

– A standard komponensekből előállított mobil alkalmazás,
– illetve a grafikus felületű (többnyire játék) mobil alkalmazás.

Egy nagy grafikai bonyolultságú mobil alkalmazás – például játék – fejlesztése akár több hónapot is igénybe vehet, a grafikai elemek kidolgozásától és az alkalmazás bonyolultságától függően. Míg egy jóval egyszerűbb iOS vagy Android alkalmazás már egy-két héten belül is kikerülhet az App Store-ba vagy az Android Market-be. Persze ez nagyban függ a jóváhagyási folyamat hosszától, ami egy vagy akár több hét is lehet. Átlagosan elmondható, hogy az App Store esetében a 3 hét a normális, még a Google piacterébe  feltöltött app, akár 1-2 órán belül is elérhető lehet.

Milyen területen nem hasznos egy mobil alkalmazás?

Broken-AppleAz okostelefonok és tabletek a kezelőfelületükből kifolyólag, kevésbé alkalmasak üzleti információs rendszerek teljesértékű használatára. Nem célszerű számlázást vagy más sok adatmezőt tartalmazó funkciót mobil alkalmazásba integrálni, valamint szerencsésebb kerülni a nagyfokú számításokat igénylő feladatokat amikor egy mobil app üzleti céljait meghatározzuk, és az alkalmazást megtervezzük. A kijelző mérete és a virtuális billentyűzet, nem ad akkora kezelhetőséget mint egy asztali számítógép, ezért érdemes kerülni azokat a funkciókat ahol sok adatot kell bevinni a rendszerbe. A mobil alkalmazás tervezése és a mobil alkalmazás fejlesztése során ezeket a tervezési szempontokat mi maximálisan figyelembe vesszük! Így a bonyolult funkciók és használhatatlan appok helyett inkább a gesztúrák kezelésén van a hangsúly és a felhasználói élmény fokozásán, mikor egy alkalmazást tervezünk.

Egy mobil alkalmazás fejlesztése nagyon komoly feladat, hiszen az alkalmazás fejlesztés teljes fázisában szem előtt kell tartani a trendeket és a növekvő felhasználói igényeket. A megvalósíthatóság és az anyagi keretek viszont erősen behatárolják a projekt bonyolultságát és a ráfordítható munkmennyiséget. Nem érdemes csak azért mobil alkalmazás fejlesztésbe kezdeni, hogy legyen egy mobil app. Gondos és figyelmes előkészületeket igényel, hiszen ha nincs mögötte megfelelő cél amit el szeretnél érni akkor a fejlesztésre elköltött pénzt egy fém vödörben akár el is égetheted :).

Az iOS és Android alkalmazás fejlesztése előtt érdemes tájékozódni, hogy egyes platformok esetében milyen tervezési szempontoknak kell megfelelni. Ezeket a mobil fejlesztők bizonyára már jól ismerik, de nem árt ha a megrendelő is tisztában van néhány mobil fejlesztésre vonatkozó alapelvvel.

Ha már megvan az Ötlet, előbb a tervezés csak utánna a programozás! A mobil alkalmazás tervezés fázisának kihagyása brutális többlet költséget jelenthet!

Mennyibe kerül egy mobil alkalmazás?

Mivel a mobil alkalmazás vagyis mobil app, egyedi igények alapján készül, nem tudunk pontos díjtáblázatot adni, a kalkulációkhoz.

Legyél ott több mint 3,5 millió ember zsebében!

ÍGY DOLGOZUNK MI

Mire számíts ha velünk dolgozol?

Az aktuális versenytársaid weboldalait megnézzük, elemezzük őket, majd meghatározzuk miben lehetsz jobb. Eztán készítünk neked egy klasszisokkal menőbb weboldalt!

Inspiráció & produktivitás

Imádjuk a kihívásokat ezért elsődleges célunk, hogy a szakmád, szakterületeden a te weboldalad, webáruházad legyen a legjobb. A legrövidebb időn belül elérd a céljaid.

Csapatmunka

Nem önnáló feladatokban, hanem komplex marketing megoldásokban gondolkodunk. Ennek sikerét profi on-line szakértőink és szakembereink összehangolt munkája biztosítja.

Weboldal készítés örökélet garanciával!