Gmail addonok

9 Gmail addon, hogy jobb legyen a levelezés

Jobb levelezés, kevesebb idő

A levelezés – leveleink olvasása és azok megválaszolása – mostanában egyre több időt vesz el tőlünk. Így a következő cikkünkben főként olyan kiegészítők (addon) ismertetéséről lesz szó, melyek nagy mértékben hozzájárulhatnak a Gmail használatához. Így a levelezés kevesebb időt vesz igénybe majd, ezáltal több idő marad a munkára. A világon talán a legnépszerűbb levelező a Gmail, így kimondottan ehhez írunk le néhány hasznos kiegészítőt (addon).

9 Gmail addon – a lista

Mielőtt belevágunk a listába fontos megjegyezni hogy néhány addon igen hasznos lehet életünk során, ezért a listát olyan szempontok szerint csoportosítottuk, hogy könnyű legyen a te saját problémádra megoldást találni.

Nincs internet, nincs probléma

 

1. Gmail offline addon

Gmail offline

Az internet megléte – habár természetes – rengetek apró tényező függvénye, a kommunikációs eszközök lehetőségeivel mára már szinte mindenhol van internetünk. A mobil internet terjedésével (és egyre több mobilra optimalizált weboldal létrejöttével) ma már szinte bárhol hozzáférhető a levelezésünk. DE mi van ha éppen akkor amikor és ott ahol vagyunk nincs internet, de mégis kellenek a leveleink? Akkor jön képbe a Google e-mail szolgáltatáshoz írt Google Chrome addon, a Gmail offline.

Ha nincs internet, hogyan kezelheted a leveleid? A Gmail offline megadja a választ. Telepítés után a leveleidet letölti számodra (vagyis a gépedre) így elérhetővé teszi őket akkor is ha offline vagy, és ha egyszer csak megint van neted akkor mindent szinkronizál ismét…

E-mail elküldve… Hoppá nem kellet volna?

 

2. Undo send Gmail addon

Gmail Undo Send addon

Biztosan előfordult már veled is életed során, hogy elküldtél egy levelet pedig még nem érezted késznek. Esetleg nem úgy volt megfogalmazva, vagy nem az volt benne amit szerettél volna? Esetleg volt benne nyelvtani hiba, vagy helyesírási hiba? Ha igen akkor ez a megoldás most neked szól!

Ezzel a beállítással (igazából ez nem is addon) ezt a problémát megoldhatod. A Gmail beállítások között kell keresni a megoldást. Válaszd ki a beállítás ikont (mail_gear) majd a beállítás oldalon a “Labs” fülön találod meg a szükséges opciót. Ha jól állítod be akár 30 másodperced is lehet arra, hogy “meggondold” magad, és vissza vond az e-mail elküldését.

Több e-mail partner egyetlen “inbox”-ban?

 

3. Cloud Magic Gmail addon

Cloudmagic

A cloud magic egy olyan addon amely több levelezési rendszert is képes kezelni, így képes kezelni a Gmail-t, Office 365-t, Exchange fiókokat, Google Apps, iCloud, Yahoo, Outlook és akár IMAP fiókokat is, egyesítve egyetlen beérkező fiókba. Könnyen integrálhatók bele más eszközök hírforrásai is, mint például: Salesforce.com, Pocket, Evernote, Zendesk, OneNote, Asana, Trello, Todoist és a MailChimp, hogy még hatékonyabban és könnyebben kezeld ezeket. Az alkalmazás viszonylag kis erőforrás igénnyel rendelkezik, miközben folyamatosan ellenőrzi a beállított fiókokat.

Megnyitási és kattintási számlálás…

 

4. mxHero Toolbox Gmail addon

mxHero magic

Ez a  Gmail addon felvértezi a felhasználóját néhány igen hasznos is funkcióval:

1. Olvasási vissza igazolás: Hogy tudd mikor olvasták el a leveled
2. Csatolmány megnyitás és kattintás követés: Értesít ha a leveledben lévő csatolmányt megnyitják, vagy a benne lévő külső linkre kattintanak.
3. Emlékeztető: fontos e-mailekre emlékeztet
4. Válasz emlékeztető: Értesít ha egy beállított e-mailre még nem válaszoltál, pedig kellet volna.
5. Későbbi küldés: lehetővé teszi, hogy később küld el a levelet, így nem kell ott ülnöd a levelező előtt ha levelet kell küldened egy megadott időpontban.
6. Privát küldés: Lehetővé teszi, hogy a bcc címzettek egymásról ne szerezzenek tudomást
7. Önmegsemmisítő kommunikáció: Az elküldött üzeneted, 5 perccel az olvasás után automatikusan törlődnek. 🙂

Ügyfél kezelés és sales tevékenység a postaládádból

 

5. Sidekick by HubSpot Gmail addon

sidekick gmail addon

Kimondottan üzletkötőknek, értékesítési szakembereknek vagy kiemelt ügyfélkapcsolatokat ápolóknak készült addon, mellyel például profi hálózatépítők növelhetik a termelékenységüket. Az addon lehetővé teszi, a levelek csoportosítását egyéni szempontok szerint, a kapcsolatokat rendezheted különféle szempontok szerint, olvasási mérést és későbbi küldést is biztosít számodra, sok más hasznos funkció mellet.

A Gmail mellet az alkalmazás képes feldolgozni az Outlook, Outlook.com és az OWA (Oulook Web App), Apple Mail, Salesforce és Hubspot fiókokat is.

6. Streak Gmail addon

Streak

A Streak nem más mint egy mini alkalmazás ami lehetőséget biztosít az ügyfeleid és vásárlóid közvetlen kezelésére a Gmail rendszerén belül anélkül, hogy ehhez egy független vagy eltérő alkalmazásra kéne váltanod. A Streak tulajdonképpen egy mini CRM eszköz ami integrálódik a leveleződbe, és lehetővé teszi a levelek csoportosítását. A beszélgetés szálak, kategóriák és lead-ek szabadon létrehozhatók és szabadon “behúzhatók” dobozokba (pl ügyfél neve szerint), később ezeket megoszthatod a csapatod tagjaival, hogy a fontos változásokról értesüljenek.

7. ToutApp Gmail addon

ToutApp addon

Kereskedői csapatok számára optimalizált kis addon, segítve a munkájukat azzal, hogy lead monitorozására, konverzió követésre és tranzakció követésre is használható. Mindemellett még egyedileg beállítható e-mail templateket is tartalmaz ezáltal sablonokból könnyen megírható egy-egy levél, de ezen kívül még méri is az olvasások számát, a  kattintások számát és még egy találkozó ütemező is helyet kapott benne.

Vezéreld a naptárad és tennivalóidat (calendar & To-Do menedzsment)

8. Any.do Gmail addon

Any.do addon

Ez a kis minialkalmazás tökéletesen használható arra, hogy kezeld a tennivalókat (to-do), adj hozzájuk emlékeztetőket csoportosítsd őket elhelyezkedésük szerint. Lehetőséget biztosít a megújuló tennivalókra, jegyzeteket fűzz hozzájuk vagy éppen csatolmányokat. A rendszer lehetőséget ad a gyors és könnyű to-do keresésre. Az Any.do tökéletesen szinkronban tartja a todo listákat a különböző eszközeid között is. Egyszerű és letisztult kezelő felülete lévén igen jól kezelhető.

Feliratkozás kezelés és beérkező postafiók tisztán tartása

9. Unroll.me Gmail addon

Unroll.me

A túl beérkező levél – még a sok fül ellenére is – átláthatatlanná teszi a levelezésed, és a fontos beszélgetések, levél folyamok elsikkadnak a sok egyéb kevésbé fontos levél között? Akkor az Unroll.me életmentő lehet számodra, hiszen a regisztráció után kapsz egy listát a hírlevelekről, és egyetlen kattintással le lehet iratkozni minden olyanról mely nem érdekes számodra. Elfeledheted a kézzel egyenként leiratkozást. Később minden feliratkozásodat össze gyűjti egyetlen “rollup” -ra amit minden nap megjelenít számodra.