Facebook app fejlesztések A social marketing elterjedése a fejlesztők és a vállalkozások számára is új lehetőségeket nyitott. Az egyszerű személyes, vagy céges oldalak mellet, a Facebook lehetővé tette, – belső platformjához alkalmazkodva – hogy saját alkalmazásokat (egyedileg működő szoftvereket) tegyünk közzé a Facebook közösségi felületén. Mivel jelenleg a Facebookot olcsóbban ki lehet használni célközönséged elérésére mint az index.hu-n bannert elhelyezni, így érdemes elolvasnod mire is jó egy Facebook alkalmazás.

Mi a Facebook alkalmazás?

Facebook csoportok és rajongói oldalak mellet a Facebook alkalmazások lehetőségei egyedivé tehetik céged megjelenését a közösségi oldalon.

Még ha nem is vagy pontosan tisztába a fogalommal, de van a Facebook közösségi oldalon saját profilod, akkor már biztosan használtál is valamilyen Facebook alkalmazást – legtöbbször valamilyen játékot például.

Mire használhatod a Facebook alkalmazást?

Elsősorban meg kell határoznunk a célcsoportot, kik azok a Facebook felhasználók akik számodra potenciális vevőjelöltté válhatnak. Amennyiben már használtad a Facebookot tudod, hogy rengeteg paramétert megadhatnak a felhasználók magukról és ezt általában az emberek meg is adják. Csak a legegyszerűbbeket említsük: név, születési dátum, családi állapot.

Az alap adatokon kívül a felhasználókról sok egyéb információ is kideríthető, hiszen a felhasználók megadják, hogy milyen filmet, zenét, tévé műsort és egyéb tevékenységeket szeretnek, kedvelnek. Ezek a paraméterek egy Facebook alkalmazásból mind lekérdezhetők ha a felhasználó beleegyezik az adatok átadásába, így olyan adatbázis építhető, melyből könnyű szerrel célozhatók meg a leendő ügyfelek, legyen szó egy cipőről, táskáról vagy az általad értékesített szolgáltatásról termékről.

Ezen felül hasznos lehet:

  • Mert lehet szórakoztató és látványos (elképzelhető, hogy egy Facebook felhasználó csak a látványosság miatt klikkel rá és mégis megragad a tartalomnál)
  • Mert lehetnek praktikusak (weboldal funkcióinak megjelenítése az alkalmazások felületén)
  • Mert jól kiegészítik az Te Facebook oldalad és nyit még egy csatornát az célcsoportod felé (több követőt szerezhetsz a használatával)
  • Mert az alkalmazások által begyűjtött adatokat közvetlenül Te kezeled majd (későbbi marketing célokra felhasználhatóvá válnak)

Mire van szükség egy Facebook alkalmazás futtatásához?Facebook alkalmazás fejlesztés

A Facebook alkalmazások nem a közösségi szolgáltató rendszerén futnak, hanem egy általad biztosított tárhelyen. Leggyakrabban ez a tárhely azonos a weboldalad, webáruházad tárhelyével. A Facebook az alkalmazások futásához mindössze egy keretet biztosít, többiről nekünk kell gondoskodunk (Például tárhelyről és biztonságos kapcsolatról (SSL)) .

Mennyibe kerül egy Facebook alkalmazás?

Számos tényezőtől függ egy Facebook alkalmazás ára. Mi a befektetett munka alapján állapítjuk meg a díjat, így ebben a kérdésben legegyszerűbb ha kérsz egy ajánlatot. Természetesen ahhoz, hogy ajánlatot tudj kérni ismerned kell a célokat, de ha ezzel haidlábon állsz akkor kérj 1 órás ingyenes tanácsadást tőlünk.

Ha tetszett oszd meg másokkal is...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email