Facebook app fejlesztések A social marketing elterjedése a fejlesztők és a vállalkozások számára is új lehetőségeket nyitott. Az egyszerű személyes, vagy céges oldalak mellet, a Facebook lehetővé tette, – belső platformjához alkalmazkodva – hogy saját alkalmazásokat (egyedileg működő szoftvereket) tegyünk közzé a Facebook közösségi felületén. Mivel jelenleg a Facebookot olcsóbban ki lehet használni célközönséged elérésére mint az index.hu-n bannert elhelyezni, így érdemes elolvasnod mire is jó egy Facebook alkalmazás.

Mi a Facebook alkalmazás?

Facebook csoportok és rajongói oldalak mellet a Facebook alkalmazások lehetőségei egyedivé tehetik céged megjelenését a közösségi oldalon.

Még ha nem is vagy pontosan tisztába a fogalommal, de van a Facebook közösségi oldalon saját profilod, akkor már biztosan használtál is valamilyen Facebook alkalmazást – legtöbbször valamilyen játékot például.

Mire használhatod a Facebook alkalmazást?

Elsősorban meg kell határoznunk a célcsoportot, kik azok a Facebook felhasználók akik számodra potenciális vevőjelöltté válhatnak. Amennyiben már használtad a Facebookot tudod, hogy rengeteg paramétert megadhatnak a felhasználók magukról és ezt általában az emberek meg is adják. Csak a legegyszerűbbeket említsük: név, születési dátum, családi állapot.

Az alap adatokon kívül a felhasználókról sok egyéb információ is kideríthető, hiszen a felhasználók megadják, hogy milyen filmet, zenét, tévé műsort és egyéb tevékenységeket szeretnek, kedvelnek. Ezek a paraméterek egy Facebook alkalmazásból mind lekérdezhetők ha a felhasználó beleegyezik az adatok átadásába, így olyan adatbázis építhető, melyből könnyű szerrel célozhatók meg a leendő ügyfelek, legyen szó egy cipőről, táskáról vagy az általad értékesített szolgáltatásról termékről.

Ezen felül hasznos lehet:

  • Mert lehet szórakoztató és látványos (elképzelhető, hogy egy Facebook felhasználó csak a látványosság miatt klikkel rá és mégis megragad a tartalomnál)
  • Mert lehetnek praktikusak (weboldal funkcióinak megjelenítése az alkalmazások felületén)
  • Mert jól kiegészítik az Te Facebook oldalad és nyit még egy csatornát az célcsoportod felé (több követőt szerezhetsz a használatával)
  • Mert az alkalmazások által begyűjtött adatokat közvetlenül Te kezeled majd (későbbi marketing célokra felhasználhatóvá válnak)

Mire van szükség egy Facebook alkalmazás futtatásához?Facebook alkalmazás fejlesztés

A Facebook alkalmazások nem a közösségi szolgáltató rendszerén futnak, hanem egy általad biztosított tárhelyen. Leggyakrabban ez a tárhely azonos a weboldalad, webáruházad tárhelyével. A Facebook az alkalmazások futásához mindössze egy keretet biztosít, többiről nekünk kell gondoskodunk (Például tárhelyről és biztonságos kapcsolatról (SSL)) .

Mennyibe kerül egy Facebook alkalmazás?

Számos tényezőtől függ egy Facebook alkalmazás ára. Mi a befektetett munka alapján állapítjuk meg a díjat, így ebben a kérdésben legegyszerűbb ha kérsz egy ajánlatot. Természetesen ahhoz, hogy ajánlatot tudj kérni ismerned kell a célokat, de ha ezzel haidlábon állsz akkor kérj 1 órás ingyenes tanácsadást tőlünk.

Ha tetszett oszd meg másokkal is...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email