Facebook-CEO-Mark-Zuckerberg-and-Ebola-Donation

Mark Zuckerberg 25 millió dollárt adományozott az Ebola elleni küzdelemre

Egy érdekes hír a Facebook tulajdonosról

A Facebook tulajdonosa Mark Zuckerberg 25 millió dollárt adományozott az Ebola elleni küzdelemre. Zuck és a felesége Priscilla Chan adományt adott a Center for Disease Control Alapítványnak. A 2014-es Ebola terjedése eddig 8 400 embert érintett, fertőzött meg, és eközben közel 4 000 áldozatot szedett.

A légszelesebb körben az Ebola Sierra Leonéban, Libériában és Guine-ban terjedt el eddig. Az ebola beteg Eric Duncan nemrég elhunyt Dallasban, Nina Pham jelenleg is az életéért küzd az intenzív osztályon, abban a kórházban ahol elkapta a betegséget.

Ha a betegség tovább tud terjedni a régióban akkor január hónapig akár 1,4 millió ember is megfertőződhet. A facebook postban Mark azt írta, hogy “A közeljövőben ellenőrzésünk alá kell vonnunk az ebolát, hogy ne terjedjen tovább, és ne alakuljon ki a HIV-vírushoz vagy a poliovírushoz hasonló, hosszan tartó globális egészségügyi válsághelyzet, amely ellen évtizedeken keresztül harcolnunk kell”

Az adományból legtöbbet a legfertőzöttebb területeken fognak felhasználni. “Minél hamarabb fog össze a világ Nyugat-Afrika megsegítése érdekében, annál nagyobb biztonságban leszünk mindannyian”

A posztban több kérdező is feltette a kérdést miért adományozott ekkora összeget. És azt válaszolta, hogy a legtöbb ember – köztük az állami vezetők – nem realizálták, hogy egy igen kritikus forduló ponthoz érkezett a krízis.

Paul Allen, a Microsoft cég társalapítója szeptemberben 9 millió dollárt adományozott a több ezer halálos áldozatot követelő járvány elleni küzdelemre. Az Egészségügyi Világszervezet eközben arra figyelmeztetett, hogy hetente akár tízezer új ebolafertőzés is lehet a következő két hónapban, s az új esetek száma akár megtízszereződhet a közelgő hónapokban.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + nyolc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .